Lähtö ja saapuminen

Vaihtoonhaku viime helmikuussa tuntui alkuun kovin työläältä, mutta valmista tuli, kun hommiin  ryhtyi. Sain vaihtopaikan Bordeauxista. Syksyllä huomasin, että se, mikä helmikuussa oli tuntunut työläältä, oli lasten leikkiä verrattuna paperisotaan, joka alkoi, kun vaihtoonhaun toinen vaihe, hakeminen suoraan kohdeyliopistoon, alkoi. Vaiheet eivät ilmenneet selvästi netti sivuilta. Aina kun sai yhden vaiheen tehtyä, ilmeni, että vielä pitää tehdä jokin ilmoittautuminen, selitys, rekisteröityminen tai jotakin. Papereita piti tulostaa, allekirjoittaa, skannata ja lähettää takaisin. Passin kopioita ja passikuvia piti lähettää joka vaiheessa. Kun kysyttiin saapumisaikaa tarkemmin selventämättä, kerroin kaikki mahdolliset saapumisajat. Vastaukseksi sain kysymyksen: ”Mikä on saapumisaikanne?” Puutama sähköposti piti vaihtaa, että sain tietää, mikä saapumisaika heitä oikeasti kiinnosti. He olisivat toki voineet vain lukea ensimmäisestä sähköpostistani vastauksen heitä kiinnostavaan kysymykseen, ja jättää ylimääräisen informaation omaan arvoonsa.

Lopulta paperiasiat tulivat riittävän hyvin kuntoon ja lähdön aika koitti. Lennot aamulla lyhyiden yöumien jälkeen sujuivat unisissa merkeissä. Bordeaux lentokentällä sain huomata, että laukkuni oli läänyt Amsterdamiin, joten illalle suunniteltu juoksulenkki poistui asialistalta. Koska lentokentän netti ei toiminut, piti kadonneet matkatavarat ilmoittaa toimistossa AirFrancen tiskillä, vaikka lippuni olivatkin KLM:n liput. Suomalaisena miettii, eikö kaikkien arki helpottuisi, jos nettiyhteys olisi vahvempi.

Koska vaihtoinfo on 11.1, mutta Yliopston vuokrakämpiin pääsee vasta 1.2, asun tammikuun AirBnB:ssä. Emäntäni tulee vasta myöhään illalla, joten hänen poikansa päästi minurt sisään, ja nyt olen yksin vieraassa talossa. Vaikka ylimääräiset muutot tuntuvatkin työläiltä, ranskalaiseen arkeen tutustumisen kannalta järjestely lienee toimiva: Saan asua ranskalaisessa kodissa ranskalaisen kanssa ja lyhyen kävelymatkan päässä ovat ranskalaisittain tarpeelliset kaupat, eli leipomo, lihakauppa, viinikauppa, hedelmä- ja vihanneskauppa, sekä juustokauppa. Supermarkettiin on vähän pidempi matka.

Kadonneen matkalaukun takia ostoksille piti lähteä heti ensimmäisenä iltana, mutta sainpahan samalla tehtyä ruokaostoksia. Patonki, maukkaat tomaatit, Mimolette-juusto ja tee olivat oikein
pätevä iltapala hieman väsyneelle ja turhautuneelle matkustajalle.



Huomenna olisi tarkoitus käydä paikallisessa opiskelija asunto toimistossa ja selvittää, onko kaikki varmasti kunnossa helmikuuta varten. Ehkä huomenna saan myös laukkuni takaisin…

Kommentit

Suositut tekstit