Muuttoja, suljettuja ovia ja mieleenpainuvia hetkiä.

Aikaa blogin aloittamisesta on päässyt vierähtämään lähes kuukausi, johon on kuulunut paljon sekä onnistumisia että pettymyksiä. AirBnB-elämää on tullut kokeiltua kahdessa eri kohteessa, ja vihdoin viime torstaina pääsin muuttamaan opiskelija-asuntolaan. Kerronkin tässä kuluneesta kuukaudesta kuvaillen eri asuinpaikkojen vaikutuksia arkeen. Ensimmäinen AirBnB oli lähellä keskustaa, joten edellisessä päivityksessä hehkuttamani ruokaostosten teko erillisissä pienliikkeissä oli helppoa. Varjopuolena oli se, että suomalaisena oli äärimmäisen vaikeaa muistaa, etteivät kaupat ole auki lounasaikaan, joka on noin kolme tuntia. Siispä lähes joka toinen päivä tuli lähdettyä ruokaostoksille toteamaan, ettei vihanneskauppa tai leipomo ole auki. Myös vaihtariporukan kanssa ulos lähteminen iltaisin oli helpompaa, kun keskustaan pääsi 15 minuutissa. Se, mikä Bordeaux:n tavassa viettää iltaa ulkona pääsi yllättämään, oli, että iltaa vietetään ulkona. Siis terassilla. Eikä täällä siis mikään helle vielä tammi- tai helmikuussa ole. Illalla tuskin viittä astetta. Italialaisen vaihtarin oli vaikea uskoa, että suomalaisella voi olla KYLMÄ.

Toinen AirBnB oli Merignacissa viisihenkisen perheen kotona. Taajama-alueella ei ollutkaan juusto- ja vihanneskauppoja ihan kulman takana, mutta sain huomata, että leikkelevalikoima ruokakaupoissakin on hyvin monipuolinen. Tässä vaiheessa blogini lukija varmaankin jo miettii, kertooko blogini opiskelijavaihdosta vai ruoasta, joten vaihdan aihetta…


Ranskalaiseen arkeen kuuluvat ilmeisesti alennusmyynnit. Kaikki voivat pukeutua merkkivaatteisiin, jos ostokset tehdään alennusmyynneissä kaksi kertaa vuodessa. Alennusmyyntien välisen ajan kaupat saavat pysyä pystyssä rikkaiden ja turistien panoksesta. Köyhänä opiskelijana ryntään siis hankkimaan itselleni laadukkaat saappaat alennusmyynneistä. Löysin hienot! Mutta korkolaput pitäisi vaihtaa kestävämpiin ennen käyttöönottoa. Melkein matkanvarrella AirBnB:ltä kampukselle näyttäisi olevan yksi. Kun Google saa johdatettua minut suutarin osoitteeseen, käy ilmi, ettei kukaan tiedä, missä suutarin liike on. Onneksi lähistöllä on toinen. Päätän mennä sinne iltapäivällä luentojen jälkeen. Tällä kertaa suutari löytyy helposti. Ikkunassa on käsinkirjoitettu lappu, joka kertoo suutarin pitävän lomaa. Kolmas kerta toden sanoo, vai miten se menee? Lopulta sain homman hoidettua ja uudet saappaat käyttöön. Jälki oli hyvää ja työ nopeaa ja edullista.

Jälkimmäisestä AirBnB:stä on myös mainittava heidän vieraanvaraisuutensa. Sunnuntaina sain syödä perheen kanssa raclettea eli sulatettua juustoa erilaisten lihojen tai perunan päällä. Perheen kuopus oli kova pelaamaan lautapelejä, ja isä kertoi aina mielellään mielipiteensä kaikkiin poliittisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Suomen presidentinvaalin tulokset kiinnostivat häntä suuresti.


Kolme ja puoli viikkoa asuttuaan AirBnB:ssä alkaa jo kaivata omaa rauhaa, joten helmikuun alun muutto opiskelija-asuntolaan oli erittäin tervetullut. Alle kymmenen minuutin kävelymatka kampukselle mahdollistaa aamuisin entistä pidempään nukkumisen. Uudet kämppikseni ovat mukavia, ja yhteiskeittiö on onneksi siisti. Muutaman päivän netistä etsittyäni tietoja pesulasta huomaan pihapiirissä ison kyltin ”LAVERIE” (pesula). Ehkäpä pesulan toimitaan liittyvät yksityiskohdat selviävät helpoiten kävelemällä sisälle. Kai siellä seinällä on jokin ohjelappu. Paitsi että suurista ikkunoista näkyy vain suuri, pimeä ja tyhjä huone. Lähempää katsottuna voi todeta, ettei pesulassa ainakaan pesukoneita ole. Illalla kysyn kämppikseltä, missä pesula on. Vastaus on yksinkertainen: pesulaa ei asuntokohteessamme ole ennen maaliskuuta, jolloin ihmettelemäni tyhjän huoneen pitäisi olla käyttökunnossa. Meillä on kuitenkin oikeus käyttää viereisen asuntokohteen pesulaa.




Mukaviin kämppiksiini liittyen mainittakoon eräs hauska tilanne: Olimme olleet kämppiksiä vasta neljä päivää, kun Norsunluurannikolta kotoisin oleva kämppikseni jo uhkasi lähteä Suomeen etsimään sulhastani, mikäli sulhasellani ei ole aikomusta vierailla kevään aikana, koska: ”Minun kämppistäni ei saa hylätä!” 

Kommentit

  1. Hei Paula, onpa kiva kun taas kirjoittelet :) Olisiko mahdollista vaihtaa tekstin taustaväri vaaleammaksi, sillä on vaikea lukea tummalta taustalta kirkasta tekstiä? Iloiset terveiset lumisesta Turusta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katariina!
      Kiitos palautteesta, vaihdoin blogin teemaa, toivottavasti lukeminen on nyt helpompaa :)

      Poista
    2. Hieno homma Paula :) Kiitos! Mukavia päiviä sinne Ranskaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit